AgriWatch

Manglende tilladelse tvinger tidligere mejeriformand til at frasælge alle køer

Efter seks år uden miljøtilladelse går den ikke længere for en mælkeproducent på Ærø, der nu er nødsaget til at sælge sine 475 malkekøer.

Foto: PER FOLKVER

Ærøs største mælkebedrift Dunkærgård på i alt 475 malkekøer bliver nu snart fortid.

Bedriften har siden 2016 ikke haft den nødvendige miljøtilladelse, og efter at Miljøklagenævnet har underkendt den godt seks år gamle ansøgning, står bedriftsejer Bent Juul Sørensen nu over for at sælge sine køer fra.

Det skriver Effektivt Landbrug.

”Som sagen ligger, kan det blive begge dele. Fra Svendborg Kommune, som behandler sagen for Ærø Kommune, fik jeg i oktober det svar, at forholdene skulle være bragt i orden senest med udgangen af oktober 2022. Men jeg håber da på at kunne få dispensation til en tilpasset afvikling,” siger Bent Juul Sørensen til mediet.

Sagen startede med en naboklage i anledningen af Bent Juul Sørensens daværende miljøansøgning angående to ejendomme, hvor mælkeproducenten efterfølgende blev underkendt i Miljøklagenævnet.

Udover de 475 jerseykøer driver Dunkærgård 526 hektar.

Bent Juul Sørensen har tidligere været formand for Mejeriforeningen i perioden 2006-2009. Fra 1999 til 2006 var han formand for Danske Andelsselskaber og medlem af Landbrugsraadets præsidium.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch