AgriWatch

Familieejet mejeris udvidelsesplaner skaber lokal uro om trafiksikkerhed

En lang række borgere er bekymrede for et privatejet mejeris planer om at udvide produktionen. De frygter for trafiksikkerheden, lyder det i flere høringssvar til Viborg Kommune.

Foto: Mammen Mejerierne

Mammen lagde i det seneste år kimen til en udvidelse, da det familieejet mejeri købte fire hektar land, der ligger op til det eksisterende mejeri.

Udvidelsen har dog fået flere borgere i Viborg Kommune til at frygte, at udvidelsen vil være på bekostning af trafiksikkerheden, skriver Bjerringbro Avis.

Viborg Kommune har fået tilsendt 20 høringssvar, hvor en større andel omhandler bekymrende miner for, at udvidelsen kan skade trafiksikkerheden i området.

Mammen har selv udarbejdet en række rapporter, der giver et overblik over eventuelle konsekvenser af udvidelsen, men det er ikke nok ifølge kommunens tekniske udvalgs formand Torsten Nielsen fra Konservative.

”Det er vigtigt, at punktet omkring de trafikale forhold ses på med andre øjne end blot mejeriets egen rapport,” siger Torsten Nielsen til mediet.

Mammen omsatte for 1,1 mia. kr. og havde et overskud på 17 mio. kr. i 2020.

Mammen Mejerierne har siden 1978 været ejet og ledet af familien Staunsbæk og de seneste mange år har det været Lars Staunsbæk, der har stået i spidsen for selskabet.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch