Kommuner åbner dørene for stor solcellepark

Efter drøftelser i både Kolding og Vejle Kommune har Better Energy nu fået grønt lys til udførelsen af plan af en solcellepark, der vil strække sig over 200 hektar.
Foto: PR/Codan
Foto: PR/Codan

Better Energy kan nu trække i arbejdstøjet vedrørende en solcellepark, efter Kolding og Vejle Kommune i samarbejde med energiselskabet har lagt en plan for en kommende solcellepark i Viuf.

Solcelleparken vil udgøre i alt 218 hektar og vil gå ind under begge kommuner, hvor den kan producere strøm tilsvarende 50.000 husstande. Det skriver Jydskevestkysten.

Ifølge udvalgsformand for plan-, bolig- og miljøudvalg i Kolding byråd, Birgitte Kragh (V), er der nu blevet tegnet en skitse så god, at den kan danne grundlag for en ansøgning fra Better Energy.

"Nu har folk levet i uvisjuridisk hed i to år. Nu skylder vi dem at komme videre. Så enten skal man sige det her har ikke gang på jord, eller også skal man sige, som vi gør nu, at skitsen er så god, at vi skal arbejde videre med den til gavn for den grønne omstilling," siger Birgitte Kragh til mediet.

Det bliver dog et nyt byråd, der skal tage de kommende afgørende beslutninger for projektet som følge af kommunalvalget i november.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også