AgriWatch

Stor modstand mod vindmølle- og solcellepark på landbrugsjord

Energikoncernen NRGi Renewables vil opføre stor vindmølle- og solcellepark på dele af landbrugsjord ved Aalborg. Projektet møder stor modstand fra lokale borgere, der kritiserer politikernes håndtering.

Foto: Vattenfall

En ny energipark møder lokal modstand.

Planen om 15 vindmøller på op til 150 meter og en stor solcellepark har skabt røre ved Ulsted, der ligger på grænsen tæt på Aalborg.

Kommunens by-og landskabsforvaltning har fået 81 bemærkninger og 497 underskrifter mod projektet, der netop har været til fordebat.

Det skriver Nordjyske.

Lokale borgere frygter lavfrekvent støj og skyggegener. De er ydermere bekymrede for afstanden til vindmøllerne og for placeringen af solcellerne, der planlægges at opføres på en portion landbrugsjord.

Modstanden mod den ny energipark besværliggøres af, at der er tale om to projekter i hver sin kommune, der er sendt i fordebat samtidig. Kritikken er rettet mod kommunens håndtering og ikke selve energikoncernen, lyder det fra borgerne.

Strid om solcellepark på landbrugsareal af "særlig værdifuld karakter"

Borgere i protest mod opførelsen af solcellepark og stor kvægbesætning 

Uenighed om stor solcellepark: God landbrugsjord og biodiversitet går tabt 

Mere fra AgriWatch

Enorm vil opføre ny fabrik hvert tredje år

I fast takt vil Enorm Biofactory etablere flere insektfabrikker, efter kapitalen til den første nu er i hus. Efter første driftsår forventer ejerleder en omsætning på op til 200 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch