AgriWatch

Landmænds negative holdninger og tøven over for nye teknologier skal kortlægges

Landmandens bekymringer og forbehold over for ny teknologi i husdyrbrug skal undersøges og udmønte i en europæisk strategi for, hvordan teknologien integreres bedst i svine- og fjerkræbesætninger.

Foto: Simon Fals

Det er uvist i hvilket omfang automatisering og intelligente teknologier anvendes inden for europæiske husdyrbrug i dag.

EU-projektet Livestocksense skal give bedre forståelse af det og den enkelte landmands holdning til brug af intelligente teknologier i landbruget.

Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Projekt handler om at forstå de bekymringer og forbehold, som landmænd har i forhold til at indføre forskellige teknologier i deres landbrug, forklarer projektets koordinator, Thomas Banhazi fra University of Southern Queensland.

"Flere faktorer, herunder den tøvende eller negative holdning hos kommende brugere af ny teknologi, kan påvirke tilpasningshastigheden af intelligente teknologier indenfor husdyrbrug i moderne landbrug," siger han.

Projektet har fokus på svin og fjerkræ i fem EU-lande, herunder Danmark, samt Israel.

Ny teknologi i husdyrbrug

Hvis europæiske landbrug skal være klimaneutrale inden 2050, kræver det moderne informations- og kommunikationsteknologi, står der i meddelelsen.

Intelligente teknologier åbner for mere helhedsorienterede løsninger i husdyrbrug, eksempelvis via sensorer, gps-tracking, kameraovervågning mv.

Det kan bl.a. omfatte overvågning og styring af vægtøgning, foderindtag eller staldmiljøet med hensyn til CO2-emissioner eller ammoniakniveauer.

Input fra landmænd om erfaringer med brug af intelligente teknologier skal danne grundlag for en kortlægning af teknologierne.

Den europæiske undersøgelse skal i sidste ende udmøntes i en europæisk strategi for, hvordan ny teknologi bedre kan integreres i husdyrbrug.

Stor fælles satning: Nyt værktøj skal hjælpe landmænd på klima

GUDP uddeler over 100 millioner - Aarhus Universitet er den helt store vinder 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch