Merrild tvivler på pelsning i år: "Vi er bagefter"

Formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild, der selv er minkavler, tvivler på, om der overhovedet bliver en pelsning af mink i Danmark i år.
Foto: Pedersen Mikkel Berg/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Foto: Pedersen Mikkel Berg/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild, der selv er minkavler, tvivler på, om der overhovedet bliver en pelsning af mink i Danmark i år.

Som både minkavler og formand for Landbrug & Fødevarer er Martin Merrild bekymret for branchen. Han er uforstående overfor regeringens aflivningsstrategi, og han er ved at tvivle på, om danske minkavlere overhovedet kommer til at pelse mink i år.

Det siger han til Landbrugsavisen.

"Pelsning er noget, som vi minkavlere sætter os op til, fordi det er vores høsttid. Lige nu er vi bagefter, og spørgsmålet er, om vi nogensinde kommer i gang," siger landbrugsorganisationens formand til mediet og tilføjer, at han kan frygte, om erhvervet nogensinde bliver det samme igen.

Martin Merrild driver selv minkfarm med 12.000 dyr syd for Struer.

Formanden, der ikke genopstiller til Landbrug & Fødevarer, har tidligere i sit nyhedsbrev været ude med en skarp kritik af regeringens aflivningsstrategi og særligt kravet om, at minkfarme i en radius af 7,8 kilometer fra en smittet bedrift skal aflives.

"Lige nu risikerer vi at lukke en hel dansk branche med myndighedernes krav om nedslagning af dyr i otte kilometers radius fra inficerede farme. Vi risikerer i værste fald at tømme Danmark for mink," skrev formanden i sidste uge.

Coronasmitte blandt mink har spredt sig til Sydvestjylland

60 minkavlere klager: Vil have stoppet corona-aflivning

Antallet af coronasmittede minkfarme runder 100 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Landbrugshandlerne, der tinglyses, leveres af Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter