AgriWatch

Minister til Merrild: "Hvis landbruget selv har midler, er det mere end velkomment"

Fødevareminister Mogens Jensen håber, at blandt andet landbruget eller andre investorer vil være med til at finde penge til udtagning af flere hektar lavbundsjord. Han kalder det urimeligt, hvis det kun er offentlige midler, der skal bruges til jordudtagning.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Fredag præsenterede Mogens Jensen en aftale, der sikrer udtagning af 15.000 hektar lavbundsjord. Aftalen får både roser og kritik med på vejen.

Landbrug & Fødevarer har sammen med Danmarks Naturfredningsforening foreslået at tage 100.000 hektar lavbundsjord ud. Derfor har formanden for landbrugsorganisationen, Martin Merrild, også kaldt det "tudetosset", at aftaleparterne ikke har større ambitioner.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch