AgriWatch

Nordea: Landmænd vil nedbringe gæld med 2 mia. kr

Danske landmænd pynter på Nordeas regnskab for første kvartal i år. Banken skønner, at landmændene vil nedbringe gælden massivt.

Foto: Reuters Staff/Reuters/Ritzau Scanpix

Særligt fremgang for de danske svineproducenter kommer banker som Nordea til gavn.

Børsen skriver, at bankens skøn er, at landbruget vil nedbringe sin gæld i banken med ekstraordinære 2 mia. kr.

"Normalt er det træls at miste udlån som bank, men det er også glædeligt, når en kunde ikke længere har brug for kreditten, fordi det går godt," siger bankdirektør for erhvervskunder, Bjørn Bøje Larsen til Børsen.

Selvom Nordea er blevet ramt af coronakrisen i form af stigende nedskrivninger, lander banken alligevel et resultat for 1. kvartal i år, som er bedre end samme periode sidste år. Efter skat lyder resultatet for 1. kvartal således på 460 mio. euro. - hvilket svarer til 3,4 mia. kr. - mens resultatet i årets første kvartal i 2019 var på 443 mio. euro.

Overskuddet er langt højere, end analytikerkorpset på forhånd havde forventet. Storbanken har dog langt fra været upåvirket af coronakrisen i årets første tre måneder. Således steg nedskrivninger fra 42 mio. euro. i starten af sidste år til 154 mio. euro i år.

Coronakrisen forventes at ramme Danmarks største eksportmarked hårdt

Nationalbanken spår stor økonomisk nedgang grundet coronavirus

Bankøkonomer frygter for dansk økonomi: Måske "det største tilbageslag der nogensinde er målt" 

Mere fra AgriWatch

Oksekødsfesten er slut: Nu falder noteringen

Efterspørgslen på oksekød har været faldende de sidste par måneder, hvilket skyldes høje priser i supermarkederne. Prisudviklingen på især hverdagsprodukter trækker Danish Crowns notering ned.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch