AgriWatch

Biogasleverandører stifter ny fælles forening

En række leverandørforeninger, der lever biomasse til biogas, er gået sammen i foreningen Sammenslutningen af Landbrugets Biomasseleverandører.

Foto: Louise Herrche Serup

Dansk landbrug har nu fået én samlet enhed og stemme på biogasområdet.

Således har en række foreninger for biomasseleverandører slået pjalterne sammen og dannet den fælles forening Sammenslutningen af Landbrugets Biomasseleverandører, skriver Sønderjysk Landboforening.

"Klima og bæredygtighed er på tidens dagsorden, og biogas er et helt centralt instrument i landbrugets bidrag til løsningerne. Det er således vigtigt, at vi får bedre økonomisk afregning for biomasserne, men også at klimaregnestykket godskrives de enkelte leverandører," siger Peter Høj, formand for Midtfyns Biogas, til Sønderjysk Landboforening og fortsætter:

"Vi landmænd står foran større klimainvesteringer, som skal betales."

Initiativtagerne til mødet var Peter Høj samt Martin Lambert Pedersen, formand for Bioenergi Syd og Erling Christensen, formand for Sønderjysk Biogas.

Formanden for den nye sammenslutning bliver Erling Christensen.

Gråkjær indgår samarbejde om biogasanlæg

Fusion på plads: Her er den nye nationale fødevareklynge 

Biogasindustri: Fravær af støtteordning kan være katastrofalt 

Mere fra AgriWatch

Tørken kradser hul i europæisk høsthåb

Efter meldingen om at EU’s største producent af hvede risikerer at ramme sin varmeste maj måned nogensinde midt i en afgørende periode, øges frygten for problemer med den globale kornforsyning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch