AgriWatch

Stor svineproducent fordobler overskud efter år med fusion og byggeplaner

Landbruget Langerod, der producerer grise, har formået både at øge bruttofortjeneste og bundlinje i det seneste regnskab. Særligt virksomhedens overskud mere end fordoblet. Landbruget er samtidig igang med et stort byggeri.

Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix

Høje noteringer grundet afrikansk svinepest giver danske svineproducenter gyldne tider for nuværende. Og selv om noteringen først for alvor begyndte at stige i anden halvdel af 2019, så har 2018/19 vist sig at være et indtjeningsår for Langerod Aps, der producerer svin.

Virksomheden, der ligger i Tommerup på Fyn, fik i sit netop offentliggjorte regnskab for 2018/19 en bruttofortjeneste på 13,5 mio. kr., hvilket var 3,5 mio. kr. bedre end året før.

Især firmaets overskud er dog vokset det seneste år med en stigning på 120 pct. til lidt over 7 mio. kr.

"Årets resultat anses for tilfredsstillende," skriver Langerod i regnskabets ledelsesberetning.

I marts 2019 gennemgik firmaet en fusion med det 100 pct. ejede datterselskab Sønderbalgaard Aps, der samtidig blev opløst.

Byggeri i gang

Selv om firmaet leverede et vokset overskud, så havde selskabet dog også en markant forøgelse i de kortfristede gældsforpligtelser, der er gået fra 10,1 mio. kr. til 46,7 mio. kr. i 2018/19. Især gælden til kreditinstitutter steg fra 4,5 mio. kr. til 26,1 mio. kr. og posten leverandører af varer og tjenesteydelser gik fra godt 700.000 til 11,4 mio. kr. i 2018/19.

Virksomheden har dog også øget sine materielle anlægsaktiver blandt andet med en post på projekter under udførelse, der er gået fra 0 til 24,9 mio. kr.

Firmaet er ved at få bygget en slagtesvinestald, der ifølge Landbrugsavisen betegnes som Danmarks største slagtesvinestald. Byggeriet bliver 156 meter lang og omkring 9500 kvm. Ifølge mediet vil stalden få plads til 42.000 slagtesvin årligt. 

Langerod ejes af Henrik Solgaard, Camilla Nørager Poulsen, Lasse Nørager Poulsen og Linette Nørager Poulsen.

AgriWatch forsøger at få en kommentar fra Langerod Aps.

Danish Crown hæver noteringen med 30 øre 

DLG vil have flere kvinder i bestyrelsen og repræsentantskabet 

Licens giver Rusland mulighed for at lukrere på vietnamesisk svinekrise 

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch