Udvidelse af stort landbrug i Esbjerg vækker bekymring hos naboer

Jørn Kjær Madsen vil opføre et nyt kvægbrug i Esbjerg, men flere borgere er bekymrede for at få et af kommunens største landbrug som nabo.

21 borgere på Puggårdsvej i Esbjerg er i disse dage bekymrede for, om Esbjerg Kommune godkender udvidelsen af storlandbruget Rønhave.

Det er Danmarks største kvægproducent, Jørn Kjær Madsen, der gennem selskabet Sydjysk Jord har ansøgt om en udvidelse, som blandt andet består af en ny kælvingsstald og to gyllebeholdere tæt på de omkringliggende naboer. Udvidelsen skal udvide kvægbruget fra de nuværende 140 malkekøer til 1140 malkekøer.

Det skriver JydskeVestkysten.

Naboerne er bekymrede for områdets landskab og natur, fordi det bryder med Esbjerg Kommunes egen udnævnelse af området som "et større, uforstyrret landskab."

"Et af husene får en ny kælvningsstald ca. 60 meter fra huset. De får det hårdt, mens andre får to nye gyllebeholdere på hver 12,5 meter ikke langt fra deres hus, og den fred og ro, som vi alle nyder rigtigt meget, den forsvinder jo," siger Hanne Bjerre Petersen, der bor på Puggårdsvej, til JydskeVestkysten.

Hanne Bjerre Petersen forklarer, at dialogen med Jørn Kjær Madsen har været fin, selvom de negative konsekvenser er i overtal.

Der ventes stadig på en afgørelse fra Esbjerg Kommune.

Vestjysk grovvareforening forbedrer resultatet igen

Svineproducenter investerer 90 mio. kr. i nye anlæg 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Landbrugshandlerne, der tinglyses, leveres af Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter