Stopper efter fire måneder: Semler-direktør var "ikke det rette match"

John Deere-forhandler må nu køre uden adm. direktør i en periode, mens jagten på en ny går ind.
Semler Gruppen er en af landets absolut største bilimportører. Ulrik Drejsig skal nu på udkig efter en ny direktør til Semler Agro, der står for salget af John Deere i Danmark. | Foto: Sofia Busk
Semler Gruppen er en af landets absolut største bilimportører. Ulrik Drejsig skal nu på udkig efter en ny direktør til Semler Agro, der står for salget af John Deere i Danmark. | Foto: Sofia Busk

Det blev kun til godt fire måneder i chefstolen for en af landets største maskinsælgere, Semler Agro.

Ifølge en pressemeddelelse fredag eftermiddag er den nyudvnævnte adm. direktør for selskabet, Jens Aabye Dam nemlig stoppet igen per dags dato.

”Vi har aftalt at stoppe samarbejdet med Jens Aabye Dam, da der ikke var det rette ledelsesmæssige match. Beslutningen er taget helt uden drama og jeg vil gerne takke for Jens for hans indsats. Nu er vi i gang med at lede efter den rette afløser til at stå i spidsen for vores 325 dedikerede kollegaer i Semler Agro,” fortæller Ulrik Drejsig, administrerende direktør i Semler Gruppen i pressemeddelelsen.

Semler Agro er en del af Semler Gruppen, der er en af landets absolut største koncerner inden for import og salg af biler. Semler Agro begyndte at sælge John Deere-maskiner i 2019 og har siden da forsøgt at konsolidere sig på landsplan og strømline forretningen. 

Det har i en årrække kostet markante underskud, men i marts præsenterede selskabet sit første overskud på 25,9 mio. kr. Semler Agro indlemmede i januar også Herborg Maskinforretning, som Semler Agro i forvejen ejede en del af. 

Jens Aaby Dam blev meldt ansat til jobbet så sent som i januar i år og overtog formelt jobbet efter Lars Beck per 1. februar. Lars Beck rykkede nemlig højere op i Semler-koncernens ledelseslag.

”Min opgave bliver at styre Semler Agro i samme retning, som Lars Beck og teamet har udstukket. Vi står over for en spændende tid i landbruget, der konsolideres og bliver stadigt mere datadrevet. Derudover bliver en af mine fornemmeste opgaver at sikre integrationen af Herborg Maskinforretning, så vi kan tilbyde endnu mere nærværende kundeservice,” lød det dengang fra den nyudnævnte direktør.

Semler Agro går nu på jagt efter en ny direktør. Indtil en sådan er fundet, vil ledergruppen i Semler midlertidigt varetage hans funktioner, lyder det.

”Jeg er glad for, at alle i ledergruppen rykker sammen i bussen og tager en ekstra tørn hver især, så alle opgaver bliver varetaget med vanlig styrke, og alle kunder og kolleger oplever samme hverdag, kvalitet og service,” udtaler Ulrik Drejsig.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også