Tilladelser skal granskes efter vestjysk gylleudslip

Teknikere har stadig ikke haft mulighed for at inspicere tankudslippet og finde en årsag til hændelsen.
Den kollapsede tank skal genopbygges hurtigst muligt, fastslår bestyrelsesformand. | Foto: Louise Herrche Serup
Den kollapsede tank skal genopbygges hurtigst muligt, fastslår bestyrelsesformand. | Foto: Louise Herrche Serup

Efter et udslip på 16.000 tons gylle fra en kollapset tank, skal det økonomiske ansvar placeres, så fremtidige hændelser kan undgås. 

Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern. 

Gylleudslippet, der er sket i Foersom uden for den Vestjyske by Tarm, er sket i tanke ejet af virksomheden Foersom Biogenergi. Bestyrelsesformanden for Foersom Bioenergi, Hans Duus Jørgensen, slår fast overfor avisen, at den kollapsede tank skal genopbygges hurtigst muligt.

Ifølge avisen har teknikere endnu ikke haft muligheden for at undersøge tankudslippet, men når det er gjort, så er det kommunens rolle at få overblik over sagen. En af de ting, man vil kigge på, er de tilladelser, der udstedes til at bygge biogasanlæg. 

”Ting bliver prøvet af, når der sker så voldsomme uheld. Det er en anledning til at overveje, om de tilladelser, vi giver, passer til virkeligheden,” har Ole Nyholm Knudsen, der er formand for teknik- og miljøudvalget, sagt til avisen. Ole Nyholm Knudsen er desuden selv direktør Vestjysk Biogas, der selv er til stede på samme marked. 

Bestyrelsesformanden i Foersom Bioenergi har tidligere bekræftet, at der ikke har været gylleudslip i bække og vandløb.

49 pct. af Foersom Bioenergi blev i januar 2024 opkøbt af den svenske infrastrukturfond Infranode, mens 51 pct. ejes af Knud Boesgaard Christensen via selskabet Fremsyn Holding.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også