International gødningsproducent i nyt dataprojekt

Teknologien forventes at spille en vigtig rolle for Yaras CO2-fangst i Holland, hvor der skal skabes ”helt nye muligheder for datadreven indsigt”. 
Modellerne vil i første omgang blive lavet til Yaras produktionsanlæg i Herøya, Norge, og til CO2-fangstanlægget i Sluiskil, Holland. | Foto: PR / Yara International
Modellerne vil i første omgang blive lavet til Yaras produktionsanlæg i Herøya, Norge, og til CO2-fangstanlægget i Sluiskil, Holland. | Foto: PR / Yara International

Yara International har indgået et samarbejde med IT-leverandøren Kongsberg Digital om at skabe såkaldte ”digital twins”, digitale tvillinger, for to af Yaras anlæg. 

Det skriver Yara International i en pressemeddelelse. 

De digitale tvillinger betegner detaljerede digitale modeller af de fysiske anlæg, som gennem vedvarende dataindsamling opdateres løbende og dermed skaber 3D-modeller af anlæggene samt indeholder vedligeholdelses-, drifts- og facilitetsinformationer om dem. 

Modellerne vil i første omgang blive lavet til Yaras produktionsanlæg i Herøya, Norge, og til CO2-fangstanlægget i Sluiskil, Holland, men skal på sigt rulles ud til samtlige af Yaras anlæg, lyder det i meddelelsen.

”Med denne teknologi forventes en betydelig forbedring i arbejdsprocessen, hvilket fører til en mere effektiv arbejdsdag for ingeniører, vedligeholdelse og drift,” udtaler Merete Østby, Digital Manager hos Yara Porsgrunn i Norge. 

Teknologien forventes også at spille en vigtig rolle i CO2-fangsten i Holland, hvor der skal skabes ”helt nye muligheder for datadreven indsigt”. 

”Med digital tvilling-teknologi tager Yara endnu et stort skridt fremad i digitaliseringen af vores produktion. Denne teknologi har potentiale til at optimere driften ved at samle og visualisere store mængder data og information på en simpel og brugervenlig platform,” udtaler Roar Nilsen, Program Manager Yara International ASA.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også