Nyt forskningsprojekt skal med millionbevilling forske i plantebaseret mad

Med millionstøtte fra Novo Nordisk Fonden skal nyt forskningsprojekt løse problemet med bl.a. giftstoffer i fødevarer. 
Erhvervsakademi Aarhus får millionbevilling til forskningsprojekt om udvikling og produktion af plantebaseret mad. | Foto: Foto: Erhvervsakademi Aarhus.
Erhvervsakademi Aarhus får millionbevilling til forskningsprojekt om udvikling og produktion af plantebaseret mad. | Foto: Foto: Erhvervsakademi Aarhus.

Med en bevilling på 1,2 mio. kr. skal forskere fra uddannelsesinstitutionen Erhvervsakademiet Aarhus sammen med universiteter og fødevareindustrien i et nyt forskningsprojekt forbedre fødevaresikkerheden og kvaliteten af plantebaserede fødevarer. 

Det skriver Erhvervsakademiet Aarhus i en pressemeddelelse. 

Forskningsprojektet er støttet af Novo Nordisk Fonden, og målet er at forsøge at løse problemet med giftstoffer som mykotoksiner fra skimmelsvamp, som er et stort problem i fødevarer og især plantebaserede fødevarer. 

”Vi er superstolte over at være en del af dette spændende arbejde, hvor fermentering af forskellige hestebønnesorter med bestemte bakterier vil belyse, om det er muligt at reducere eller helt fjerne mykotoksiner i hestebønnemel. Forhåbentlig finder vi frem til en metode, som kan overføres til andre fødevarer,” siger lektor Svend Secher Dam fra Erhvervsakademi Aarhus i en pressemeddelelse. 

Virksomheder som Foss-koncernen, Ferm Food og House of Originals deltager i forskningsprojektet, der tilsammen har modtaget en finansiering på mere end 7,4 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden. 

(Denne artikel er bragt af AgriWatchs søstermedie FødevareWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også