Tican går enegang og hæver noteringen over konkurrenten

Forventningen er, at salget snart vil komme op i tempo. 
Tican tror på muligheden for højere salgspriser. | Foto: Pr / Tican
Tican tror på muligheden for højere salgspriser. | Foto: Pr / Tican

Tican øger noteringen med 20 øre, mens konkurrenten Danish Crown holder prisen på 11,8 kr. for den kommende uge.

Konkurrencen fra Tyskland, hvor slagtesvinenoteringen onsdag steg med 10 eurocent (ca. 74 øre), får Tican til at sende flere penge mod leverandørerne i den kommende uge i forventning om, at salget vil kunne bære det.

Dermed lægger landets næststørste slagteri igen afstand til markedslederen Danish Crown. 

”Jeg vælger at gå 20 øre op, dels fordi vi onsdag så den tyske notering gå op,” siger Steen Sønnichsen, adm. direktør i Tican.

Med 20 øre ekstra per kg. gris, svarer det til 18 kr. i ekstrabetaling for en slagtegris på 90 kg — som Ticans to slagterier har kapacitet til at slagte ca. 3,6 mio. af årligt. Det løber rundt regnet op i en ekstraregning på en mio. kr. ugentligt for koncernen, har Steen Sønnichsen tidligere vurderet. 

Han fortæller nu, at det handler om at sende et signal til leverandørerne — men også om, at Tican har en klar forventning om at kunne hente pengene hjem på salget snart. 

”Februar-salget galopperer ikke afsted, men vi ved, at markedet kommer, og så er vi nødt til at gå ud og sende et signal om positive priser i de næste uger og måneder frem. Det går måske lidt hurtigt, men vi kan se, at markedet kommer,” siger han. 

Kan I godt bare forlange mere for varerne?

”Det tror vi på, og det er vores vurdering. Hvis man kigger et par uger frem, ser det allerede bedre ud,” svarer Steen Sønnichsen.

Tican havde i løbet af 2023 en lang periode, hvor noteringen lå 20 øre højere end Danish Crowns. Steen Sønnichsen har dog tidligere fastslået over for Danish Crown, at det ikke baserer sig på en konkret strategi, men i stedet fordi Tican mener, at efterspørgslen i markedet har været til det. 

”Jeg har ingen strategi på noteringen, men jeg forbeholder mig retten til at gøre, hvad der passer mig,” sagde han i start-februar til AgriWatch

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også