Bayer rygtes at droppe overvejelser om opsplitning

Der er længe gået rygter om, at Bayer vil splittes op i flere dele. Nu har kemikoncernen tilsyneladende droppet planerne.
Foto: Wolfgang Rattay/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Wolfgang Rattay/Reuters/Ritzau Scanpix
Af Marketwire

Tyske Bayer hælder til at droppe overvejelser om en opsplitning af konglomeratet, oplyser anonyme kilder til Bloomberg News.

Dermed overhører ledelsen tilsyneladende investorer, der har presset på for ændringer på grund af frustration over, at Bayer fortsat har svært ved at komme sig over et dyrt opkøb af den amerikanske sprøjtemiddelkoncern Monsanto med tilhørende erstatningssager relateret til ukrudtsmidlet Roundup.

Bloomberg erfarer, at Bayers topchef, Bill Anderson, og andre i topledelsen er skeptiske over for, om timingen i forhold til at lave væsentlig ændringer i forretningsmodellen er rigtig.

Selskabet har forud for en strategibriefing den 5. marts ellers brugt flere måneder på at undersøge strategiske muligheder, herunder en opsplitning af selskabets divisioner rettet mod henholdsvis forbrugersundhed og landbrugsafgrøder.

Men for nu ønsker Bayer, der også har en lægemiddeldivision, at skubbe en eventuel opsplitning til et senere tidspunkt, oplyser Bloombergs kilder.

Rygterne følger en meddelelse fra Bayer onsdag aften, hvor selskabet annoncerede, at det vil ændre sin driftsmodel, og at det vil medføre en ”betydeligt” reduktion blandt medarbejderne.

Den nye model, som har fået navnet ”Dynamic Shared Ownership”, skal implementeres globalt og vil reducere hierarkierne i koncernen og i sin tur lette beslutningsprocesserne. Planen er, at det også vil reducere Bayers interne bureaukrati og strømline strukturerne.

Bayer regner også med, at der skal fjernes en del chefstillinger på grund af manøvren.

Aktien i Bayer falder torsdag efter middag med 2,1 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også