Første gang: Slagteri ramt af fugleinfluenza

En pludselig stilstand hos Varde Ådal Lam koster både store summer og en håndfuld medarbejdere jobbet, fortæller ejerleder Torben Kousgaard til Landbrugsavisen. 
Varde Ådal Lam sælger bl.a. kød til gourmetrestauranter og gennem sin gårdbutik. | Foto: Martin Lehmann
Varde Ådal Lam sælger bl.a. kød til gourmetrestauranter og gennem sin gårdbutik. | Foto: Martin Lehmann

Den lille gourmetslagter Varde Ådal Lam er lukket ned på grund af et udbrud af fugleinfluenza som det første slagteri i EU. 

Det skriver Landbrugsavisen

Hos Varde Ådal Lam slagter og sælger Torben Kousgaard kødet fra bl.a. 600 får og 150 kreaturer samt en række fugle, men siden familien i november blev ramt af fugleinfluenza i sin fjerkræbesætning, har slagterforretningen stået stille, og familien har været nødt til at lukke både slagteri og gårdbutik. 

”Vi har derfor været nødt til at fyre fem medarbejdere i slagteriet, der ligger helt stille, og det koster os utrolig store summer i tabt indtjening,” siger Torben Kousgaard til Landbrugsavisen.

Det skyldes at veterinærmyndighederne frygtede, at den smitsomme fugleinfluenza skulle have spredt sig til allerede salgsklart kød på slagteriet, hvorfor produktionen er stoppet ind til Torben Kousgaards besætninger igen er fri for fugleinfluenza. Det er altså første gang i EU-historie, at et slagteri lukkes ned på grund af fugleinfluenza.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også