Produktionen af økologisk mælk og æg daler i tredje kvartal

Øko-mælk udgør nu knap 12 pct. af den samlede indvejning, mens det gælder 29 pct. af det samlede antal æg i Danmark. 
Der bliver produceret mindre økologisk mælk og æg. | Foto: Finn Frandsen
Der bliver produceret mindre økologisk mælk og æg. | Foto: Finn Frandsen

Der bliver produceret færre øko-æg og og mindre øko-mælk på de danske bedrifter. Det viser en opgørelse over produktionen i årets tredje kvartal fra Danmarks Statistik

Øko-mælk står nu for 11,7 pct. af den samlede indvejning, mens øko-æggene udgør 29 pct. af produktionen. Til sammenligning var tallene henholdsvis 12,5 og 33 pct. i tredje kvartal af 2022. 

Over en bred kamp er produktionen af de såkaldte animalske salgsprodukter, der tæller kød, mælk og æg, faldet sammenlignet med samme periode i 2022. 

Mens fjerkræ og mælk som eneste kategorier oplever vækst på henholdsvis 1,8 og 0,3 pct., er alle andre kategorier faldet. 

De største fald er at finde i produktionen af svin, der er faldet med 11,5 pct., og æg, der er nede med 9,4 pct. Der er her tale om den samlede produktion og ikke kun øko-produktion. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også