Efter konkurs: Skare producerer nu kød igen

Med produktion i Holland driver Skare-familien nu igen kødhandel.
Langt hovedparten af de omkring 700 ansatte i Skare-koncernen mistede jobbet som følge af konkursen i Kurt Skares livsværk. Nu er han startet igen. | Foto: Casper Dalhoff
Langt hovedparten af de omkring 700 ansatte i Skare-koncernen mistede jobbet som følge af konkursen i Kurt Skares livsværk. Nu er han startet igen. | Foto: Casper Dalhoff

Den 79-årige ejerleder Kurt Skare, der i starten af året gik konkurs med sit livsværk, er nu igen i sving.

Det skriver Jv.dk, der har talt med nu igen aktive Kurt Skare fra Vejen.

”Vi har startet en mindre produktion op i Holland. Vi kunne finde produktionskapacitet ved én i branchen dernede og har fået stillet kapacitet til rådighed,” fortæller Kurt Skare, der dog ikke ønsker at kommentere produktionens størrelse.

Produktionen sker i regi af virksomheden Skare Selected Beef, som blev startet allerede i februar, kort tid efter konkurserne.

Skare Selected Beef blev oprettet af ejerlederens datter, Gitte Skare kort efter konkurserne. Stifteren blev selv indsat som direktør, mens Kurt Skares hustru er registreret som ejer.

Skare-selskab flyttet til stifters egen adresse

Kurt Skare har ifølge mediet også planer om at starte produktion op igen i Danmark. Han er pt. under rekonstruktion, der dog er bestridt.

Kurt Skares livsværk Skare Meat Packers og hele gruppen omkring selskaberne nåede at fejre 50 års jubilæum med en årlig omsætning på over 1,2 mia. kroner årligt. De mere end 700 ansatte mistede stort set alle jobbet, da koncernen efter flere års tunge underskud medførte egenbegæring om konkurs i starten af februar. 

Skare Meat Packers erklæret konkurs

Konkurserne skete efter en meget omtalt sag om store mængder af ældre kød, der var blevet opbevaret uden tilstrækkelig sporbarhed. Derfor forlangte myndighederne det beslaglagt, som AgriWatch og FødevareWatch kunne beskrive i starten af januar.

Overblik: Læs hele AgriWatchs dækning af det gamle kød hos Skare

Kammeradvokaten Boris Frederiksen blev indsat som en af to kuratorer i konkurs-selskaberne på vegne af statens tilgodehavende på næsten 90 mio. kr. og siden har parterne på hver deres sider anlagt talrige juridiske snubletråde mod hinanden i jagten på de tilbageværende millioner, der er i boet og i Kurt Skares personlige formue.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også