Høje gaspriser sender indtjeningen i vejret hos DBC Invest

DBC Invest, der har ejerandele i syv biogasanlæg, forventer yderligere investeringer efter et år, hvor bundlinjen er vokset markant.

Biogasproducenten DBC, der består af Danish Bio Commodities og DBC Invest, har seksdoblet bundlinjen i 2022 på grund af høje gaspriser.

Selskabet kom ud af 2022 med et koncernresultat på 43,2 mio. kr. mod et koncernresultat på syv mio. kr. året før.

Det fremgår af en pressemeddelelsen fra DBC, der er ejet af grovvareselskabet Vestjyllands Andel, Jysk Energi, Hedeselskabet og Langfristet Erhvervsfinansiering.

Af pressemeddelelsen fremgår ikke andre tal fra regnskabet.

Regnskabet dækker over DBC Invest, som investerer i biogasanlæg og Danish Bio Commodities, som sælger de grønne certifikater, som biogasanlæggene får tildelt på baggrund af gasproduktionen

DBC Invest har, siden det blev etableret i 2020, investeret i syv biogasanlæg, herunder BB Biogas, Vestjysk Biogas og Vrejlev Biogas, som selskabet i løbet af året har købt minoritetsandele i.

”Det er et tilfredsstillende resultat, som er skabt på baggrund af en solid indtjening hos de efterhånden syv biogasanlæg i DBC Invests investeringsportefølje. Hvad angår Danish Bio Commodities, har vi i 2022 oplevet fortsat stor vækst i certifikatvolumen, samtidigt med at markedet har udviklet sig positivt. Vi har også her udvidet vores produktportefølje og sælger bæredygtighedscertifikater til betydeligt højere priser end for 12 måneder siden,” udtaler Rune Ledgaard Sørensen, direktør i Danish Bio Commodites og DBC Invest.

Steen Bitsch, adm. direktør i Vestjyllands Andel og bestyrelsesformand i Danish Bio Commodities, udtaler: 

”Vi har efterhånden opbygget en robust forretningsmodel, som tilgodeser alle interessenterne i DBC-selskabernes voksende værdikæde. Biogasproduktion og certifikathandel er en vigtig brik ift. landbrugets fremtidige position i den grønne omstilling, og her glæder vi os over den værdi, som DBC-selskaberne allerede nu skaber for vores ejere. Dét skyldes bl.a. en dygtig medarbejderstab, som har leveret en kæmpe indsats i opstartsårene.”

DBC Invest forventer yderligere investeringer i det kommende regnskabsår, lyder det fra Rune Ledgaard Sørensen i pressemeddelelsen.

”På baggrund af den generelt positive udvikling i DBC-selskaberne forventer vi desuden yderligere investeringer i det kommende regnskabsår. Disse investeringer skal bl.a. gå til forøget gasproduktion i den nuværende portefølje af biogasanlæg, nye opkøb samt etablering af yderligere GreenField-projekter,” udtaler han.

DBC forventer i det kommende regnskabsår forventer et samlet koncernresultat, der er nogenlunde på niveau med dette års resultat, fremgår det af meddelelsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Jord og handler med landbrugsejendomme til en værdi på over 5 mio. kr registreres i listen, når de bliver tinglyst. | Foto: Aleksander Klug

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter