Efter to stigninger, faldt mejeribørs en snas tilbage

Auktionspriserne faldt samlet set, men især smør trak op og sødsmælkspulver holdt stand.
Foto: Gregers Tycho/Ritzau / Scanpix
Foto: Gregers Tycho/Ritzau / Scanpix

Samlet set måtte mejeripriserne indkasserede et fald på 0,9 pct., da der tirsdag blev afholdt onlineauktion på ugens Global Dairy Trade-auktion (GDT) med mejerivarer.

GDT-auktionen handler samlet set en mindre del af verdens mejerivarer mellem de største industrikoncerner og mejerier på verdensplan, heriblandt også danskbaserede Arla Foods. 

Auktionens prisniveau anses dog for toneangivende, fordi det indikerer, om der er overudbud eller mangel på især mælkepulver-kategorierne set mellem kontinenterne. De seneste år har der været store udsving, og mælk regnes fortsat for verdens mest volatile råvare.

Efter to stigninger med 2,5 og 3,2 pct. på de senest afholdt børser, var der dermed igen fald i hammerslags-priserne. Især skummetmælkspulver trak nedad som den store kategori med minus 1,6 pct., mens cheddar faldt 3,4 pct.

Derimod var der stigninger på 2,2 pct. til smørprisen, mens sødmælkspulver holdt stand med et mindre plus på 0,3 pct. Mælkefedt dykkede derimod 4,5 pct.

Mængderne var igen lave, med kun 21.565 tons solgt til de 153 købende virksomheder. Når auktionen handler de største mængder i årets løb, har man ofte været oppe på omkring 30.000 tons, der bliver givet håndslag på. Der er dog store udsving over årets måneder.

GDT-børsens prisniveau samlet set er stort set uændret siden januar måned i år. Hammerslagene, der skete tirsdag på mejerivarer, er på aftaler, der rækker måneder ind i fremtiden. Typisk handles partier, der først skal afskibes med containerfragt om 3,5 eller 9 måneder frem i tiden.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også