Styregruppe har fundet placering til landmandsejet biogasanlæg i Trekantområdet

Biogasanlægget i Trekantområdet, som en styregruppe siden begyndelsen af året har arbejdet på, har fået en placering.
Foto: Louise Herrche Serup
Foto: Louise Herrche Serup

Et biogasanlæg i Trekantområdet er nu kommet et skridt nærmere.

Under selskabet 3-KNT Bioenergi har en arbejdsgruppe siden starten af året arbejdet på at få etableret et landmandsejet biogasanlæg, og nu er placeringen fundet.

Det skriver Kolding Herreds Landboforening i en pressemeddelelse.

Landmænd sætter gang i kamp for nyt biogasanlæg i Trekantområdet

Biogasanlægget skal, hvis de nødvendige godkendelser kommer i hus, bygges lidt nord for Esbjerg-motorvejen ved afkørsel 66 Lunderskov.

”Vi mener i al beskedenhed at vi har fundet noget nær den perfekte placering som opfylder alle hovedhensyn for placering af et større energianlæg. Det er derfor med meget stor tilfredshed, at vi samtidig kan meddele at vi har indgået en optionsaftale med ejeren af jorden, som giver projektgruppen mulighed for at etablere et anlæg på placeringen, hvis de nødvendige myndighedstilladelser kan opnås,” siger formand for styregruppen Niels Blem Sørensen.

I styregruppen sidder udover Kolding Herreds Landboforening og Vejle-Fredericia Landboforening og Linkogas. Sidstnævnte er ejet af omkring 70 landmænd, der i 32 år har produceret biogas i Lintrup i Sydjylland.

De næste opgaver for arbejdsgruppen, som er nedsat af de lokale landboforeninger, leverandørforeningen og Linkogas, bliver at få de sidste detaljer omkring ejerforhold og finansiering på plads, sådan at der i starten af det nye år vil kunne indkaldes til et informationsmøde for de kommende leverandører.

I september havde 140 landmænd tilkendegivet interesse for projektet, og der var indmeldt ca. 690.000 tons biomasse fra husdyrgødning.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også