Andelsselskabers fælles investeringsfirma blåstemples af myndighederne

Danish Agro og Auras fællesselskab, der vil investere en milliard i vedvarende energi, bliver nu en realitet efter Konkurrencestyrelsens godkendelse.
Foto: Joachim Ladefoged/ERH
Foto: Joachim Ladefoged/ERH

Sammen med energiselskabet Aura kan Danish Agro nu eksekvere sin plan om at investere 1 mia. kr. i vedvarende energiformer frem mod 2025.

De to andelsselskabers fælles investeringsvirksomhed ADA Green Energy er således blevet godkendt af Konkurrencestyrelsen. Det skriver Danish Agro i en pressemeddelelse.

”Det her er et samarbejde med nationale perspektiver, hvor der virkelig kan skabes værdi for både danske landmænd og klimaet. Det er samtidig et vigtigt skridt på vejen mod, at Danish Agro koncernen på sigt bliver forsynet udelukkende med vedvarende energikilder,” siger Henning Haahr, koncernchef i Danish Agro, i meddelelsen.

Danish Agro vil sammen med energiselskab investere en milliard frem mod 2025

ADA Green Energy skal investere i VE-projekter inden for sol og vind, og ambitionen er at nå en produktion på 200 gigawatt - svarende til 40-50.000 husstandes årlige forbrug.

”Det er den første milepæl, men om det bliver i 2025 eller 2026, afhænger i høj grad også af eksterne forhold, som eksempelvis kommunernes myndighedsbehandling. Det vigtige er, at vi får etableret helt ny VE-produktion, som bidrager til den grønne omstilling og forsyningssikkerhed,” siger ADAs adm. direktør Klaus Høgh, der fortsætter:

”Det er jeg sikker på, at vi kan med det unikke partnerskab mellem Danish Agro og AURA. Samarbejdet skaber grobund for at gøre noget for landbrugets grønne omstilling, og jeg glæder mig til at komme i dialog med endnu flere landmænd, lodsejere og naboer, der ligesom os vil være med til at gøre en forskel.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Photo: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også