AgriWatch

Danish Agro og Skov indgår samarbejde om data i realtid

Danish Agro koncernen har indgået en samarbejdsaftale med Skov omkring lancering af Progrow, som fremover vil forhandles af Danish Agro, Vilomix og Hedegaard.

Pressefoto

Danish Agro har indgået et samarbejde med Skov om lanceringen af Progrow, et nyt datasystem, der i realtid måler grisenes tilvækst.

Ved at måle tilvæksten måler man også effekten af foderskift og -blanding sammenholdt med klimadata og vandforbrug, hvilket kan hæve griseproducenternes bundlinje.

Det skriver Skov,der leverer ventilations- og managementsløsninger til stalde, i en pressemeddelelse.

Presset svinemarked og farvel til Rusland får Skov til at søge vækst i Asien

Progrow bliver fremover forhandlet af Danish Agro, Vilomix og Hedegaard.

ProGrow er et managementsystem, der skal sikre valide realtidsdata for grisenes vægt. Mange steder foregår vejning af grise stadig manuelt et par gange i grisenes opvækst. I de tilfælde er det kun muligt for producenten at tage beslutning på baggrund af historiske data, står der i pressemeddelelsen. Det foregår blandt andet ved, at et 3D-kamera fra loftet overvåger grisene.

”Foder er suverænt den største omkostning ved griseproduktion, og det er vigtigt, at producenten får det optimale ud af det højeffektive foder, som vi leverer,” udtaler Anders Amstrup, Faglig Rådgiver ved Hedegaard A/S.

Progrow er igennem tre år testet hos flere af Danish Agro-koncernens kunder.

”Vi oplever, at sparringen mellem griseproducenten og foderrådgiveren ud fra ProGrow-data øger fokus på management, foderskift og foderblanding. Det forbedrer produktionsresultaterne i form af lavere foderforbrug, større tilvækst og lavere dødelighed,” forklarer Anders Amstrup og uddyber:

”Progrow-data understøtter os i vores værdibaserede salg til griseproducenterne. Det styrker vores relationer, sikrer producenterne en højere indtjening og gør os til den foretrukne samarbejdspartner.”

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch