Novozymes har fået valideret ambitiøse klimamål

Enzymkoncernen har fået valideret sit mål om klimaneutralitet hos Science Based Targets initiative.
Foto: PR / Novozymes
Foto: PR / Novozymes
AF MARKETWIRE & WILLIAM RØNFELDT KRISTENSEN

Novozymes har fået valideret sine kort- og langsigtede klimamål for reduktion af CO2-udledninger hos Science Based Targets initiative (SBTi).

I en meddelelse skriver enzymgiganten, at det er en af de første selskaber i verden til at have tilsluttet sig til SBTI’s nye ”Corporate Net-Zero Standard” ved at have fået valideret målet om klimaneutralitet i 2050 af SBTi.

”Novozymes er dedikeret til at opbygge en fremtid med nettonul-udledning og accelerere dekarbonisering på tværs af vores værdikæde,” siger adm. direktør i Novozymes Ester Baiget og fortsætter:

”Som en global leder omfavner vi vores lederansvar ved at sætte tonen og gå foran med et godt eksempel sammen med mindre end 100 virksomheder – på tværs af sektorer – i verden, som nu har opnået validering af deres langsigtede netto-nul-mål for scope 1, 2 og 3 af SBTi. Mit håb er, at dette vil inspirere andre til at handle.”

Hun fortæller videre, at Novozymes vil nå netto-nul i 2050, og at selskabet accelererer sit 2025-mål, hvor alt strømmen skal være grøn.

Herhjemme har Arla også fået det grønne stempel fra FN-organet. Det gælder dog kun de udledninger, der kommer fra de såkaldte scope 1 og 2, hvilket vil sige, at det ikke gælder de udledninger, der kommer fra bedrifterne, som udleder mest.

DLG har tilsluttet sig FN-initiativet Science Based Targets Initiative (SBTi) i foråret og har indsendt ansøgning om at få valideret sine mål for at leve op til Paris-aftalens mål om en maksimal temperaturstigning på 1,5 grader.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også