USA investerer milliardbeløb i flere af landets slagterier

21 amerikanske slagterier inden for fjerkræ og oksekød får del i den amerikanske regerings milliardpulje, der skal styrke konkurrencen.
Foto: SAUL LOEB/AFP / AFP
Foto: SAUL LOEB/AFP / AFP

Flere amerikanske slagterier får tilført økonomiske muskler af staten til at øge sin kapacitet.

Således har præsident Joe Biden og hans administration sendt over 223 mio. dollar (1,7 mia. kr.) ud til 21 slagterier, der forarbejder fjerkræ og kvæg.

Det skriver det amerikanske landbrugsministerium (USDA) i en pressemeddelelse.

Midlerne skal være med til at udvide kapaciteten på slagterierne, hvilket igen vil øge konkurrencen, støtte producenternes indkomst og styrke fødevareforsyningskæden for så i sidste ende at sænke omkostningerne for arbejdende familier og skabe jobs i landdistrikterne, lyder rationalet.

”Siden præsident Biden gav sit tilsagn i begyndelsen af året, har USDA arbejdet utrætteligt for at give landmænd og kvægavlere en fair chance for at konkurrere på markedet, hvilket igen bidrager til at sænke fødevarepriserne for den amerikanske befolkning”, siger landbrugsminister Tom Vilsack i meddelelsen og fortsætter:

”Ved at sætte gang i uafhængige forarbejdningsprojekter og øge forarbejdningskapaciteten skaber disse investeringer flere muligheder for, at landmænd og kvægavlere kan få en fair pris, samtidig med at forsyningskæderne styrkes, der leveres flere fødevarer produceret tættere på hjemmet til familierne, de økonomiske muligheder udvides og der skabes arbejdspladser i USA’s landdistrikter.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også