USA sprøjter milliarder ind i at styrke landets forsyningskæder

Den amerikanske regering sender et tocifret milliardbeløb til landets forsyningskæder, der blandt andet skal hjælpe landmænd til at omstille sig til økologi.
Foto: JONATHAN ERNST/REUTERS / X90178
Foto: JONATHAN ERNST/REUTERS / X90178

Amerikanske fødevarers forsyningskæder trænger til en overhaling for at komme inflation og mangel på vitale fødevarer til livs.

Derfor præsenterer den amerikanske regering med Joe Biden i spidsen en kapitalinsprøjtning på 2,1 mia. dollar (14,65 mia. kr.) til hele forsyningskæden for fødevarer.

Det skriver Bloomberg.

Den milliardstore kapitalindsprøjtning vil ifølge landets landbrugsminister Tom Vilsack begynde at virke fra slutningen af 2022 og frem.

USA har været ramt af stigende fødevarepriser, der var 10,8 pct. højere i april 2022 sammenlignet med samme måned året forinden, og det er på samme tid den højeste stigning siden 1980.

Samtidig er der mangel på flere vitale fødevarer så som modermælkserstatning.

”Vi bør begynde at se en vis moderation i prisstigningerne på dagligvarer. Det vil blive drevet af kombinationen af en udjævning af forsyningskæden efter pandemien og muligheden for finansiering fra dette program til at begynde at udvide kapaciteten,” siger Tom Vilsack.

Det amerikanske landbrugsministerium annoncerede også 400 mio. dollar til oprettelse af regionale fødevarecentre for at støtte små og mellemstore landbrug og forarbejdningsvirksomheder samt 300 mio. dollar til at hjælpe landbrug med at gå over til økologisk produktion.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også