Sukkerpriserne tiltager efter ugunstige forhold og højere energipriser

Flere dagligvarer risikerer nu prisstigninger, efter at endnu en råvarer er ramt af alt fra ugunstige vejrforhold, bøvl i logistikken og høje energipriser til bearbejdelse.
Foto: Ivan Boll
Foto: Ivan Boll
AF MARKETWIRE & MADS RING

Denne gang er det prisen på sukker, der er kravlet op i højeste niveau i tre måneder, efter at både eksportører og forædlere har varslet benspænd.

Det skriver Bloomberg News.

Et ton hvidt sukker koster mandag 580,90 dollar mod 573,20 dollar fredag ved dansk børslukning. I sidste uge steg sukkerpriserne 2,5 pct., og aktuelt handles det i højeste niveau siden juni.

I Europa er bearbejdningen af sukker udfordret af de voldsomme energiprisstigninger. Mandag understøttes energipriserne af endnu en lukning af den russiske gasrørledning Nord Stream 1 i forbindelse med vedligeholdelsesarbejde.

Også sukkereksportører som Brasilien, Thailand og Indien er udfordret.

I Brasilien er sukkerhøsten ramt af svære vejrforhold, i Thailand opleves logistiske benspænd, og i Indien overvejes et lavere eksportloft for sukker for at tilgodese nationale behov, skriver Bloomberg News.

Blandt andre dagligvarer, der er steget voldsomt i løbet af året, er mælk. Det skyldes stigende energiomkostninger og højere priser på foder og gødning, fremgår det af Arlas halvårsregnskab. Også priserne på vegetabilsk olie er braget op som følge af Ruslands krig i Ukraine, der har betydet færre leverancer fra sidstnævnte, der blandt andet er storproducent af solsikkeolie.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også