AgriWatch

Chr Hansen-rival lander kvartal dårligere end forventet

Enzym- og ingredienskoncernen DSM lander i regnskabsårets andet kvartal under analytikernes forventninger.

Foto: Piroschka Van De Wouw/Reuters/Ritzau Scanpix

Den hollandske enzym- og ingredienskoncern - og konkurrent til danske Novozymes og Chr. Hansen - DSM lander dårligere end ventet med sit regnskab for andet kvartal.

I andet kvartal øgede DSM omsætningen med 18 pct. fra samme kvartal sidste år til 2,11 mia. euro mod analytikernes estimat ifølge Bloomberg News på 2,45 mia. euro.

Driftsindtjeningen målt på EBITDA steg med 5 pct. på årsbasis til 379 mio. euro fra 360 mio. euro, dog havde analytikerne ifølge Bloomberg News til sammenligning ventet 474,4 mio. euro.

Salgsvæksten er især drevet af en vækst på 19 pct. til 2,1 mia. euro i biosience-divisionen. Der var også god fart på udviklingen i dyresundheds-divisionen, hvor omsætningen også steg med 19 pct. til 958 mio. euro.

I foråret offentliggjorde DSM en fusion med det schweiziske Firmenich, der ventes at gennemføres i første halvår af 2023. Samtidig frasolgte det hollandske selskab Engineering Materials-delen af sin forretning til kemikoncernen Lanxess og kapitalfonden Advent.

Selskabet fastholder sine forventninger til de fortsatte forretninger ovenpå frasalget. Altså forventer DSM at levere en høj en-cifret stigning i justeret EBITDA.

Amerikansk middel mod køers metanudslip får kapitalindsprøjtning

Novozymes- og Chr. Hansen-rival fusionerer med schweizere

Arla starter pilotprojekt med ombejlet klimapulver: 20.000 køer kan indgå næste år

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch