AgriWatch

Svineformidler kritiserer stigende gebyrer

Udgifter til Fødevarestyrelsen er steget markant for landets svinetransportører, der under sig. Ifølge styrelsen har gebyrerne hidtil været for lave til at dække udgifterne.

Foto: PR/DTL

Fra 1. juli stiger en række gebyrer til Fødevarestyrelsen for virksomheder, der transporterer levende svin.

Det gælder blandt andet sønderjyske DTL, som årligt har ca. 2,5 millioner formidlinger. Det skriver Avisen Danmark. Virksomheden har de seneste år oplevet en markant stigning i kontrolomkostningerne.

”I 2019 betalte vi fire millioner kroner til Fødevarestyrelsen, og i 2020 for nøjagtigt det samme antal udførte dyr betalte vi 7,6 millioner kroner - for det samme udførte arbejde. Og vi har aldrig fået en begrundelse for, hvorfor det skulle stige så dramatisk,” siger Thorsten Simonsen, ejerleder i DTL, til Avisen Danmark.

Han bakkes op af brancheforeningen Sammark, som mener, der mangler gennemsigtighed i gebyrerne.

Betalingen til Fødevarestyrelsen dækker over bl.a. et veterinært syn af en dyrlæge af samtlige læs dyr samt fællesomkostninger som bidrag til husleje og udvikling af it-systemer.

Det oplyser Fødevarestyrelsen, der i en e-mail fortæller, at den kommende prisstigning er nødvendig.

”Grunden, til at gebyrerne stiger for transportbranchen, er, at de regninger, vi de senere år har sendt til branchen, har været for lave i forhold til de reelle udgifter til kontrollen. Der er derved kommet et underskud på gebyrordningen,” skriver styrelsen.

Fødevarestyrelsen vil fortsætte omfattende kontrol af dyretransporter

Polemik om øgede kontrolgebyrer skal afgøres i retten

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch