Ejer af maskinstation kører gerne 300 km med aftensmad til ansatte

Når der er travlt med høsten, går Poul Højbjerg langt for at sikre, at medarbejderne på maskinstationen har det godt.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Han går ikke bare langt - han kører også langt for at sikre, at medarbejderne har det godt.

Helt konkret kører Poul Højbjerg, indehaver af Hvornum Maskinstation i det nordjyske nemlig ofte ud med aftensmaden til sine 10-12 ansatte, når der er travlt med høsten eller forårsarbejdet på markerne. Det skriver Nordjyske.

”Klokken kan godt blive 21.30, inden jeg er hjemme, men vi vil gerne påskønne vores dygtige folk. De skal ikke bruge tid på at købe ind og lave mad, når de har så sent fri,” fortæller han og bemærker, at det godt kan blive til 300 km køretur, før han er nået rundt til alle.

Tidligere var det hustruen Bente, der stod for at kokkerere til de ansatte, men nu leveres maden oftest af et storkøkken.

Poul Højbjerg, der nu er 61, gik ind i familievirksomheden allerede som 19-årig. Sønnerne er medejere, men ønsker ikke at overtage. Den erfarne maskinstation har tidligere været flere gange større, men har nu valgt at være den nuværende størrelse, fordi det så er lettest at overskue.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også