AgriWatch

Investor har købt sig ind i irsk andelsmejeri - og har masser af ideer med

Forretningen og bæredygtigheden kan og skal forbedres hos Glanbia, mener tyskbaseret investor, der for nylig købte sig ind i det irske andelsmejeri.

Arkivfoto | Foto: Casper Dalhoff/ERH

Ikke alene har den tyske investor Gianluca Ferrari købt en mindre aktiepost i det irske stormejeri Glanbia PLC.

Han har også talrige ideer med, der skal forbedre forretningen for såvel andelshavere som investorer. Det beretter det irske fagmedie Agriland.ie.

Gianluca Ferrari er investor og ejer af selskabet Clearwater Capital, der er registreret i Tyskland og kendt for at være forholdsvis aktivistisk i sin tilgang til investeringerne. Blandt andet forlangte han for nylig som investor i Total Energies, at selskabet skulle forlade Rusland omgående.

Nu har han så købt sig ind i det irske stormejeri, der årligt indvejer omkring 3 mia. kg mælk fra andelshavere og derudover er registreret på den irske aktiebørs.

Meddelelsen fik kort efter offentliggørelsen i Bloomberg aktiekursen til at stige markant.

Og så gik Gianluca Ferrari ellers ud offentligt med det, han præsenterer som ”en række ideer til forbedring”, hvilket dog også indebærer en række meget konkrete kritikpunkter af ledelsens eksekvering.

Mejerigigant nedjusterer atter forventninger til årets mælkepris

I brevet til Glanbias ledelse, som Clearwater efterfølgende har publiceret på sin egen hjemmeside, slår investoren til lyd for flere tiltag, som han finder ”oplagte og værdiskabende”.

Blandt andet skal forpakningen af Glanbias varer ændres, både af hensyn til bæredygtighed og effektivitet.

Derudover mener Ferrari, at Glanbia bør gøre op med en nuværende struktur med mange joint ventures inden for osteforretningen, såvel i Irland som USA. Og så skal sportsernærings-forretningen i GLN skilles fra den øvrige del af koncernen.

Alle disse tiltag vil kunne skabe en fordobling af Glanbias aktiekurs, mener investoren. Hvordan Glanbias ledelse og andelshavere forholder sig til investorens mange ideer, fremgår ikke af Agrilands artikler.

Glanbia omsatte i 2021 for 31,3 mia. kroner.

Analytiker om ny strategi for Arlas største marked: ”Det er en gamechanger”

Tysk mejerisektor er dybt afhængig af russisk gas - et stop vil være katastrofalt

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch