Medie: Energiselskab og tidligere Just Eat-ejer køber sig ind i biogasanlæg i milliardhandel

En tidligere Just Eat-ejer og et energiselskab har købt et vestjysk biogasanlæg i en handel, der kan runde en mia. kr. ifølge kilder tæt på forløbet.
Foto: Louise Herrche Serup
Foto: Louise Herrche Serup

Gennem familiekontoret Maigaard & Molbech har milliardæren Bo Bendtsen, der blandt andet har været medejer af Just Eat, skudt et stort beløb i biogasanlægget Vinkel Bioenergi i et joint venture med energiselskabet European Energy.

Det skriver Børsen, der ifølge kilder tæt på transaktionen kan berette om, at handlens værdi overstiger 1 mia. kr. De nye ejere af Vinkel Bioenergi ønsker ikke at oplyse eller bekræfte købsprisen.

"Der er skudt mange forvaltere op, som har fokus på infrastruktur og grøn energi. Mange steder fokuseres der på sol og vind, men vi synes i princippet, at hele den cirkulære tankegang er rigtig spændende," siger Bertel David Maigaard, adm. direktør for Maigaard & Molbech, til mediet.

Købet af biogasanlægget er den spæde start på familiekontorets strategi om at danne en "cirkulær bioøkonomisk koncern", og derfor er Maigaard & Molbech, der forvalter en række velhavende familiers formuer, på udkig efter lignende projekter, som kan være alt fra power-to-x, pyrolyse og græsprotein.

For European Energys vedkommende skal CO2'en fra anlægget bruges til at producere grøn metanol.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også