Storproducent af slagteriudstyr køber sig ind i sydamerikansk partner

Danske Frontmatec, en af verdens største producenter inden for slagteriudstyr, har købt aktiemajoriteten i en sydamerikansk udstyrsproducent. Latinamerika er et strategisk vigtigt marked, lyder det fra direktøren.
Foto: Frontmatec / PR
Foto: Frontmatec / PR

Danske Frontmatec øger nu sin tilstedeværelse på det sydamerikanske kontinent.

Det sker gennem opkøbet af aktiemajoriteten i den uruguayanske producent af slagteriudstyr, Asuan. Det skriver Frontmatec i en pressemeddelelse.

De to producenter af slagteriudstyr har gennem de seneste tre år udviklet et partnerskab, hvor komponenter fra begge selskaber har resulteret i flere projekter på det sydamerikanske kontinent.

Nu tager selskaberne det næste skridt ved at slå pjalterne sammen, og det er et stort skridt på et strategisk vigtigt marked ifølge Frontmatecs adm. direktør Allan Kristensen.

"Latinamerika er et strategisk vigtigt marked for os. Det er hjemsted for nogle af de største og mest respekterede kødforarbejdningsvirksomheder i verden, som leverer til det nationale og globale marked. Virksomheder, som er vigtige eksportører af både oksekød og svinekød til resten af verden," siger Allan Kristensen og fortsætter:

"Med Asuan's samarbejde med Frontmatec vil vi styrke vores position på det latinamerikanske marked betydeligt. Ved at kombinere Frontmatecs avancerede automatiseringsløsninger med Asuans lokale produktion og fremragende salgs- og servicekapacitet til gavn for kødforarbejdningsvirksomhederne er dette en win-win situation."

Direktionen i Asuan vil forblive uændret, hvor stifterne og grundlæggerne Eduardo Delbono and Alvaro Maldonado begge fortsat vil agere adm. direktører.

Frontmatecs omsætning faldt 16 pct. til 1,41 mia. kr. i 2020. Samtidig endte bundlinjen med et underskud på 125 mio. kr. mod 121 mio. kr. i 2019.

I december 2020 satte Allan Kristensen sig i chefstolen hos Frontmatec. Han kom fra et job som adm. direktør hos Howden-koncernen, der beskæftiger sig med at designe og udvikle udstyr, som kan håndtere gas og luft i forskellige brancher.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også