Aflyste messer rammer nicheproducenter på eksportambitioner

Aflysningen af Agritechnica har vakt store ærgrelse blandt særligt små nicheproducenter, hvor messer har en betydelig rolle i eksportstrategien.
Foto: Peter Høyer/Watch Medier
Foto: Peter Høyer/Watch Medier

Maskinproducenten Stoneless fik sig noget af en mavepuster, da det mandag blev officielt, at den tyske landbrugsmesse Agritechnica 2022 ikke bliver en realitet.

Messen var nemlig vejen ind på eksportmarkederne for det unge selskab, der producerer stensamlere, skriver Effektivt Landbrug.

"Det er jo noget pis. Vi regner stadig med at satse stærkt på vores eksport i løbet af næste år, men Agritechnica var en sikker vej til vores mål, som vi havde set frem til at køre ned ad," siger Søren Vestergaard, stifter og direktør af Stoneless, til mediet.

Samme ærgrelse finder man hos radrenseren Thyregod, der havde nye produkter at vise frem.

Messerne er nødvendige for de mindre virksomheder, der potentielle købere typisk vil se produktet, før de vil lægge en ordre, fortæller direktør Jens Christian Hundahl.

Agritechnica skulle have fundet sted i Hannover fra den 27. februar til den 5. marts 2022, men grundet den nuværende coronasituation i delstaten Niedersachsen.

Næste messe vil finde sted i november 2023.

Landbrugs- og fødevaremesse i Berlin er aflyst

Stor landbrugsmesse er aflyst  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også