Minkfoderformand om millioner til følgeindustri: "Fuldstændig ligegyldigt med de støttekroner"

Regeringens håndsrækning til følgeindustrien til minkbranchen er nyttesløs, hvis branchen uddør som følge af den nuværende aflivningsstrategi, mener formanden for Sydvestjydsk Pelsdyrfoder.
Foto: Bob Strong/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Bob Strong/Reuters/Ritzau Scanpix

Regeringen og en række partier har natten til onsdag vedtaget en række støttepakker herunder til følgeindustrien for minkbranchen.

Leverandører til minksektoren kan se frem til at få del i 140 mio. kr. i år og 70 mio. kr i 2021.

Men det nytter ikke noget, hvis branchen mister livet som følge af den nuværende aflivningsstrategi påpeger formanden for Sydvestjydsk Pelsdyrfoder.

Det skriver TvSyd.

"Det er jo fuldstændig ligegyldigt med de støttekroner, hvis branchen alligevel er ved at dø. Vi har allerede mistet 24 af vores kunder, der alle ligger i 7,8 kilometer-zoner. Og hvis politikerne fastholder den fremgangsmåde, så er jeg bange for, at det mere eller mindre vil betyde lukning af alle minkfarme i landet. Og så lukker vi jo også ned uanset hvad, " siger Carsten Sørensen, der er formand for selskabet, til tv-stationen.

Tidligere kunne AgriWatch fortælle, at de danske minkavlere totalt har modtaget i alt knap 300 mio. kr. i forskellige kompensationer som følge af coronakrisen.

Danmarks minkcentrum er ramt af coronaudbrud

Tilsyn skærper coronakontrol med udenlandsk arbejdskraft i landbrug og slagterier

Alle danske minkbedrifter havde underskud i 2019 efter ejeraflønning 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også