Agrifoodture opfordrer til samarbejde om grøn omstilling

Peder Tuborgh og Anette Engelund Friis, henholdsvis bestyrelsesformand og ’mission director’ i innovationspartnerskabet Agrifoodture, vil samle værdikæden om udvikling og finansiering.
Peder Tuborgh er, foruden bestyrelsesformand i Agrifoodture, også adm. direktør i Arla. | Foto: Ladefoged Joachim/Ritzau Scanpix
Peder Tuborgh er, foruden bestyrelsesformand i Agrifoodture, også adm. direktør i Arla. | Foto: Ladefoged Joachim/Ritzau Scanpix

Det kræver et opgør med kassetænkning og samarbejde på tværs af alle aktører fra fonde, NGO’er og myndigheder til virksomheder og forskningsinstitutter, hvis den danske landbrug- og fødevaresektor skal i mål med den grønne omstilling.

Det skriver Peder Tuborgh og Anette Engelund Friis, der er henholdsvis bestyrelsesformand og ’mission director’ i innovationspartnerskabet Agrifoodture i et debatindlæg i Klimamonitor

”Det nytter jo ikke at udvikle smarte, grønne teknologier til staldgangen, hvis landmændene ikke vil bruge dem. Ligesom det er spild af ressourcer at udvikle nye, klimavenlige fødevarer, hvis kunderne vælger dem fra, når de står nede i supermarkedet,” skriver Peder Tuborgh og Anette Engelund Friis i debatindlægget. 

De to hæfter sig også ved, at det kommer til at kræve penge, hvis der virkelig skal rykkes ved den grønne omstilling og opfordrer derfor virksomheder, fonde og det offentlige til at tænke over den langsigtede finansiering af f.eks. udviklings- og forskningsprojekter. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også