Biogas-bosser vil have fokus på gassens potentiale for landbruget

Biogas har stort potentiale til at reducere udledninger i sektoren og ikke kun som afløsning for naturgas, påpeger biogasaktører.
Henrik Høegh, formand for Biogas Danmark. | Foto: Maria Tuxen Hedegaard / Biogas Danmark
Henrik Høegh, formand for Biogas Danmark. | Foto: Maria Tuxen Hedegaard / Biogas Danmark

Det er ikke kun som substitut for russisk naturgas, at biogassektoren i Danmark har potentialet til at gøre en stor forskel, men også i den grønne omstilling af landbruget, og det bliver der talt for lidt om. 

Det mener i hvert fald de tre topchefer fra biogas-aktørerne Bigadan, Nature Energy og Biogas Danmark ifølge en artikel i Landbrugsavisen

Cheferne mener, at der i for høj grad tales om uafprøvede, umodne eller endnu ikke udbredte teknologier såsom pyrolyse, når snakken falder på omstillingen af sektoren. 

”Hidtil har snakken om biogas i høj grad handlet om at afløse Putins gas. Men bruges biogas i kombination med hyppig gylleudslusning på en grisebedrift, viser forskning, at man vil kunne opnå reduktioner på 90-95 pct. af metanen. Biogassen kommer til at spille en afgørende rolle i landbrugets grønne omstilling,” siger Henrik Høegh, formand for Biogas Danmark, til avisen. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Landbrugshandlerne, der tinglyses, leveres af Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter