Dansk projekt skal udvikle laboratoriekød af øl-affald
Kød udviklet i et laboratorie kan mindske klimaudfordringer i den ellers Co2-tunge konventionelle kødproduktion.
Derfor skal et nyt samarbejde mellem Danmarks Tekniske Universitet og Nordic Virtual Pastures, som udvikler cellemedier, der ifølge selskabet: ”er et afgørende nøgleelement i værdikæden af kultiveret kød, da det står for ca. 50 procent af produktionsomkostningerne.”
Det skriver de to parter i en pressemeddelelse.
Sammen skal universitetet og selskabet udvikle et nyt cellemedie ved at bruge restprodukter af maltkorn fra ølindustrien. Nordic Virtual Partners forventer, at et halvt kilo brugt maltkort kan blive til 1 kilo kød. Projektet forventes at starte i løbet af sensommeren her i 2023.
”Med udviklingen af et nyt og mere prisvenligt cellemedie genanvender DTU og Nordic Virtual Pastures både et eksisterende restprodukt, og er dermed med til at udnytte jordens ressourcer bedre, ligesom de samtidig bidrager konkret til udviklingen af kultiveret kød,” udtaler Kathrine Lykke Kirk, der er innovationschef for Food & Bio Cluster Denmark, der er med til at støtte projektet økonomisk gennem projektet Innovationskraft.
Projektet er via offentlige midler med til ”at styrke samarbejdet og vidensoverførslen mellem virksomheder, vidensinstitutioner og andre aktører,” fremgår det af pressemeddelelsen.
(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)
Relaterede artikler:
Amerikanske myndigheder giver cellekylling grønt lys
For abonnenter
Forskere: Laboratoriekød udleder mere CO2 end oksekød
For abonnenter