Dansk projekt skal udvikle laboratoriekød af øl-affald

Et nyt samarbejde mellem DTU og Nordic Virtual Pastures skal hjælpe udviklingen for cellekød på vej. 
Malt er en vigtig ingrediens i produktionen af øl. Nu vil et nyt samarbejde bruge det overskydende malt til at udvikle cellekød. | Foto: Anglia Maltings/Reuters/Ritzau Scanpix
Malt er en vigtig ingrediens i produktionen af øl. Nu vil et nyt samarbejde bruge det overskydende malt til at udvikle cellekød. | Foto: Anglia Maltings/Reuters/Ritzau Scanpix

Kød udviklet i et laboratorie kan mindske klimaudfordringer i den ellers Co2-tunge konventionelle kødproduktion. 

Derfor skal et nyt samarbejde mellem Danmarks Tekniske Universitet og Nordic Virtual Pastures, som udvikler cellemedier, der ifølge selskabet: ”er et afgørende nøgleelement i værdikæden af kultiveret kød, da det står for ca. 50 procent af produktionsomkostningerne.”

Det skriver de to parter i en pressemeddelelse

Sammen skal universitetet og selskabet udvikle et nyt cellemedie ved at bruge restprodukter af maltkorn fra ølindustrien. Nordic Virtual Partners forventer, at et halvt kilo brugt maltkort kan blive til 1 kilo kød. Projektet forventes at starte i løbet af sensommeren her i 2023. 

”Med udviklingen af et nyt og mere prisvenligt cellemedie genanvender DTU og Nordic Virtual Pastures både et eksisterende restprodukt, og er dermed med til at udnytte jordens ressourcer bedre, ligesom de samtidig bidrager konkret til udviklingen af kultiveret kød,” udtaler Kathrine Lykke Kirk, der er innovationschef for Food & Bio Cluster Denmark, der er med til at støtte projektet økonomisk gennem projektet Innovationskraft. 

Projektet er via offentlige midler med til ”at styrke samarbejdet og vidensoverførslen mellem virksomheder, vidensinstitutioner og andre aktører,” fremgår det af pressemeddelelsen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også