Forskere: Laboratoriekød udleder mere CO2 end oksekød

Ifølge et amerikansk studie er produktionen af laboratoriekød lige nu så energikrævende, at det udleder markant mere CO2 end oksekød. 
Laboratoriekød af mærket Good Meat i Singapore. | Foto: Inc Eat Just/reuters/ritzau Scanpix
Laboratoriekød af mærket Good Meat i Singapore. | Foto: Inc Eat Just/reuters/ritzau Scanpix

Flere af processerne omkring laboratoriefremstilling af kød er så energikrævende, at det såkaldte kultiverede kød ville have et større CO2-aftryk end oksekød, hvis skalaen var sammenlignelig — mellem fire og 25 gange så stort. 

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
!
!
Skal indeholde mindst 6 tegn
!
Skal indeholde mindst 2 tegn
!
Skal indeholde mindst 2 tegn

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også