Agreena har tidoblet antallet af hektar og åbner for første salg af kreditter

Agreena er vokset på både medlemmer og antal hektar. Samtidig åbner selskabet så småt for, at de første klimakreditter kan sælges til virksomheder.
Foto: Agreena / Pr
Foto: Agreena / Pr

Selv om Agreena stadig har til gode at sælge den første klimakredit, vokser antallet af hektar samt antallet af landmænd, som er tilmeldt Agreenas program.

Antallet af hektar, der udstedes kreditter på baggrund af, er nu ti gange større end for et år siden, mens der er fire gange flere landmænd, der får udstedt klimacertifikater. Tyve procent af væksten i hektar i Agreenas portefølje kom fra medlemslandmænd, der tilføjede mere jord til programmet.

Det fremgår af en pressemeddelelse, hvor selskabet også skriver, at landmænd tilknyttet Agreena har fået den højeste udbetaling per klimakredit.

Alt efter region og område betaler Agreena mellem 32 og 36 euro per klimacertifikat, hvilket er en stigning på 45 pct. i forhold til året før, da Agreena for første gang udbetalte penge til landmænd.

”Agreena introducerer en ny kategori af klimakreditter på markedet, og det vil tage tid at bygge og skalere, men landmændene kan ikke vente - de har brug for en pålidelig og likvid betaling for at hjælpe med at dække deres overgangsindsats. Derfor tager Agreena en kalkuleret risiko og betaler landmændene hvert høstår. Alligevel er klimakreditter kun en del af løsningen, og en blanding af incitamenter er nødvendig for hurtigt at omstille verdens landmænd til regenerativ praksis,” udtaler Simon Haldrup, adm. direktør i Agreena.

Af pressemeddelelsen fremgår det også, at Agreena så småt har åbnet for salg af kreditter. Selskabet har ellers bevidst ventet med at sælge de første klimakreditter, fortalte Simon Haldrup til AgriWatch tidligere på året.

Direktør forventer gennembrud i år: Agreena har intet salg men afviser flere potentielle kunder

”Vores første årgang af klimakreditter af høj kvalitet stammer fra landmænd i Centraleuropa og er netop blevet stillet til rådighed for et begrænset antal forsalg. Vi er glade for at være i stand til at lette virksomhedernes deltagelse i at hjælpe med at finansiere denne rejse for landmændene,” udtaler Frederik Aagaard, Agreenas direktør for Carbon Markets.

Agreena startede som platformen Commoditrader, der ville gøre det lettere at handle med korn direkte mellem landmænd, frem for via mellemhandlere. Efter kort tid kom fokus dog i stedet på certificering og handel med klimacertifikater og virksomheden har siden formået at tiltrække store mængder kapital via flere investeringsrunder.

Agreena er til stede i 16 lande.

De har rejst over 500 millioner på fem år - få et overblik over Agreenas vækstrejse

Agreena rejser over 340 millioner i ny investeringsrunde

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Landbrugshandlerne, der tinglyses, leveres af Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter