Innovationsfonden skyder penge i langtidsholdbare kornafgrøder

Innovationsfonden poster godt 23 millioner i projekt, der skal udvikle flerårige kornafgrøder, som kan bidrage til at udnytte jordens næringsstoffer bedre. Løsningen er byg-afgrøder.
Foto: Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian

Et nyt projekt, Perennial, skal udvikle et bæredygtigt alternativ til de nuværende bygafgrøder. Det skriver Innovationsfonden, som poster 23,1 millioner kroner i projektet, i en pressemeddelelse tirsdag.

Det bæredygtige alternativ er flerårig bygmalt, der giver mulighed for at binde mere CO2 til jorden og udnytte jordens næringsstoffer bedre. Det sker, fordi de flerårige bygafgrøder har et større rodnet, der binder store mængder kulstof og samtidig sikre udbytte hvert år, fremgår det af pressemeddelelsen.

Projektet skal finde fysisk sted på Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala, hvor de skal sikre den traditionelle forædling, der gør afgrøderne flerårig, mens Københavns Universitet og Carlsberg Laboratorium leverer den teknologi, der kan accelerere udviklingen.

”Udover, at udviklingen af en ny flerårig bygafgrøde, markant vil fremme et mere bæredygtigt landbrug, giver det også en spændende mulighed for SLU til at udvide vores meget aktive forskning i forædling af flerårige kornafgrøder og fodergræsser,” siger Pär Ingvarsson, professor i plantegenomer og planteavl ved SLU, Uppsala ifølge pressemeddelelsen.

Projektet har et samlet budget på 31 millioner og er sat til at løbe over de næste fem år.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også