Dansk biotekselskab rejser 45 millioner til aromaer til fødevarer
![Foto: EvodiaBio / PR](https://photos.watchmedier.dk/watchmedier/resize:fill:3840:0:0/plain/https://photos.watchmedier.dk/Images/14743231/zi9ldj/ALTERNATES/schema-16_9/doc7o4q63boc03iqrxbigt.jpg)
Danske Evodiabio, der laver bæredygtige aromaer til fødevareindustrien, har fået tilført 45 mio. kr. i en kapitaludvidelse.
En del af pengene - 14 mio. kr. kommer fra Bioinnovation Institute, der er stiftet af Novo Nordisk Fonden. De resterende 31 mio. kr. kommer fra en række udenlandske selskaber, hvor blandt andet tyske Symrise træder ind som strategisk investor og Nordic Foodtech er lead investor, oplyser selskabet.
Flemming Besenbacher, der er tidligere formand for Carlsberg og Carlsbergfondet, er nyt bestyrelsesmedlem i Evodiabio.
”Som tidligere bestyrelsesformand i Carlsberg ser jeg kæmpe muligheder åbne sig for vores virksomhed, nu hvor finansieringsrunden er i mål. Evodiabio er et yderst lovende projekt, der løser en udfordring i markedet, som jeg med glæde og begejstring har involveret mig i, og jeg ser frem til at være en del af den udvikling, vi igangsætter nu,” siger Flemming Besenbacher.
Det første, de mange penge skal bruges til, er alkoholfri øl, da branchen har en udfordring med smagen. Virksomhedens har udviklet en aromablanding kaldet Yops, kan forbedre smagen af alkoholfri øl, og som er et bæredygtigt alternativ til aroma-humle. På sigt vil biotekvirksomheden udvikle aromaer til drikkevarer, fødevarer, parfume og en række andre segmenter.
Aromaerne til de alkoholfri øl er produceret ved hjælp af gærceller, der efterligner aromaprofilerne af forskellig humle. Teknologien er udviklet af de videnskabelige stiftere af Evodiabio: Sotirios Kampranis, Simon Dusséaux og Victor Forman.
Målet for Evodiabio ”er at indtage en global førerposition inden for bæredygtig aroma-udvikling til fødevareindustrien.”
Men finansieringen gør selskabet klar til lancering af Yops næste år. Desuden forventes det at øge medarbejderstaben i 2023.
Relaterede artikler
Fusion skal skabe dansk sværvægter på ingrediensmarkedet
For abonnenter
Kemikoncern udvikler nye vejrstærke frø
For abonnenter