AgriWatch

Gates-fond spytter millioner i dansk biotekselskab

Danske Bactolife har rejst et tocifret millionbeløb fra Bill & Melinda Gates Foundation og Novo Holdings til at accelerere og videreudvikle en løsning, der kan reducere tarminfektioner hos mennesker og dyr.

Foto: Ludovic Marin/AFP / AFP

Millioner fra prominente personer skal give luft under vingerne til danske Bactolifes teknologiplatform.

Gennem Bill & Melinda Gates Foundation og Novo Holdings har den danske teknologivirksomhed rejst 5 mio. dollar (37 mio. kr.), skriver Novo Holdings i en pressemeddelelse.

Pengene skal bruges til at accelerere effekten af selskabets teknologiplatform og videreudvikle sit produkt Binding Proteins, der reducere mave-tarminfektioner blandt mennesker og husdyr.

Med Bactolifes teknologiplatform og investeringen fra Bill & Melinda Gates Foundation kan Binding Proteins tilpasses fødevarer og foderprodukter og gøre dem nemmere at optage.

”Med denne investering vil Bactolife kunne styrke indsatsen med at udvikle teknologiplatformen, så vi kan nå vores slutkunder hurtigere med omkostningseffektive produkter til gavn for de mange – og dermed potentielt få en positiv indvirkning på millioner af menneskers liv over hele verden,” siger Mads Laustsen, adm. direktør i Bactolife.

Bactolife blev stiftet i 2017 og har stadig sit første overskud til gode.

Mere fra AgriWatch

L&F i svar til DLG: Det, I beder om, findes ikke

Interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer kan ikke umiddelbart imødekomme DLG’s ønske om et ændret medlemskab. Det, som grovvarekoncernen har ønsket, er ikke på hylderne, lyder det. Dermed skal der træffes et valg inden nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch