AgriWatch

Stærkt salg til landbruget øger Chr Hansens omsætning

Det danske selskab Chr. Hansen sælger mere end forventet af analytikerne, men stigende råvarepriser driller.

Foto: PR/ Chr. Hansen

Den børsnoterede enzymkoncern Chr. Hansen har sparket et nyt regnskabsår i gang med en organisk omsætningsvækst på 9 pct.

Det viser selskabets nøgletal for første kvartal, der er offentliggjort torsdag morgen.

Stigende råvarepriser medfører dog, at driftsmarginalen endte på 24,4 pct. mod 25,2 pct. i første kvartal året forinden. Analytikernes forventning lød på 25 pct.

Fremgangen skyldes blandt andet et markant øget salg i divisionen Plant Health, oplyser Chr. Hansen uden at konkretisere divisionens salg.

Plant Health-divisionen udvikler naturlige plantebeskyttelsesmidler, som blandt andet sælges til sukkerørsproducenter i Brasilien.

Divisionen er udpeget som et af Chr. Hansens såkaldte ”fyrtårn” i selskabets 2025-strategi. For at opnå det prædikat kræver det, at selskabet ser et potentiale for en omsætning på mindst 100 mio. euro om året i en ikke nærmere defineret fremtid.

Frem mod 2025 er målet, at 25 millioner hektar landbrugsjord bruger løsningerne fra Chr. Hansen.

Sammen med Animal Health og Human Health udgør Plant Health Chr. Hansens sundhedsdivision Health & Nutrition.

Bedte end ventet

Health & Nutrition, landede i første kvartal af regnskabsåret 2021/22 en omsætning på 90,5 mio. euro og et driftsresultat, Ebit, før særlige poster på 10,8 mio. euro.

Divisionen klarede sig dermed bedre end ventet målt på omsætning, da analytikerne ifølge estimater indsamlet af Chr. Hansen selv havde set en omsætning på 81 mio. euro. Til gengæld var Ebit-resultatet en anelse under analytikernes forventninger på 11 mio. euro.

Omsætningen i Health & Nutrition, der blandt andet producerer probiotika til både mennesker og dyr, var på 78,2 mio. euro i samme kvartal regnskabsåret forinden, hvor driftsresultatet før særlige poster landede på 10,6 mio. euro.

Ebit-marginen før særlige poster i Health & Nutrition var på 11,9 pct. mod analytikerforventningen om en margin på 13,6 pct., mens marginen i samme kvartal sidste år endte på 13,6 pct.

Divisionens organiske vækst ramte 13 pct. i kvartalet, mens analytikerne havde ventet en vækst på 1,8 pct. Divisionen havde en vækst på 15 pct. i samme periode for et år siden.

Enzymer i fremgang

Chr. Hansens største division, Food Cultures & Enzymes, opnåede i første kvartal af 2021/22 en omsætning på 177,7 mio. euro og et driftsresultat (Ebit) før særlige poster på 54,7 mio. euro.

Divisionen, som blandt andet sælger enzymer og kulturer til mejeriindustrien, klarede sig dermed bedre end ventet, da analytikerne ifølge estimater indsamlet af Chr. Hansen havde regnet med en omsætning på 174 mio. euro og et driftsresultat 53 mio. euro.

Omsætningen i Food Cultures & Enzymes voksede fra 165,3 mio. euro i samme kvartal sidste regnskabsår, hvor divisionens driftsoverskud før særlige poster lød på 50,8 mio. euro.

Ebit-marginen før særlige poster i kulturdivisionen endte i kvartalet på 30,8 pct. Der var ventet en overskudsgrad på 30,3 pct. blandt analytikerne. I samme periode for et år siden var overskudsgraden på 30,7 pct.

Divisionens organiske vækst var på 7 pct. i kvartalet mod forventningen om 5,6 pct. og en organisk vækst på 8 pct. i første kvartal 2020/21.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch