Arla-laboranter fortsætter strejke

Tirsdag formiddag skal der være fællesmøde mellem parterne hos Dansk Arbejdsgiverforening.
Arla har ikke ønsket at konkretisere, hvad konsekvenserne er af strejken blandt laboranterne. | Foto: Martin Thomas Ford
Arla har ikke ønsket at konkretisere, hvad konsekvenserne er af strejken blandt laboranterne. | Foto: Martin Thomas Ford

Over 140 laboranter, ansat på jyske mejerier hos Arla Foods, fortsætter deres strejke.

Det bekræfter HK over for AgriWatch tirsdag morgen. Laboranterne nedlagde mandag arbejdet i protest mod en paragraf i deres ansættelseskontrakter, der betyder, at Arla kan modregne en overenskomstvedtaget lønstigning i deres personlige tillæg.

Laboranterne står for prøvetagning og analyser på otte af Arlas jyske mejerier, herunder Taulov, Danmark Protein, Akafa og Rødkærsbro.

Hvad strejken har af praktiske konsekvenser for Arlas produktion og salg, har mejerikoncernen ikke ønsket at konkretisere.

Tirsdag formiddag er der kl. 9.30 indledt et møde mellem Dansk Arbejdsgiverforening og FH, Fagbevægelsens Hovedorganisation. Derudover er både Arla og HK til stede i Dansk Arbejdsgiverforenings lokaler. Det skyldes ifølge Tv Midtvest, at Arla ikke ønsker at forhandle med medarbejderne, hvis der er tale om en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også