Danish Crown hæver noteringen

Danish Crown løfter noteringen for første gang i flere uger. 
Danish Crown fremhæver stigende priser på skinker, forender, nakker og bove. | Foto: Finn Frandsen
Danish Crown fremhæver stigende priser på skinker, forender, nakker og bove. | Foto: Finn Frandsen

Danish Crown hæver svinenoteringen med 30 øre til den kommende uge, så den lyder på 12,10 kr. per kg. svinekød.

Siden årsskiftet har noteringen været faldende, indtil den nåede et niveau i fire uger på 11,80 kr. Svinenoteringen runder dermed 12 kr. før første gang i flere uger. Det er første gang siden uge 47, at noteringen stiger.

Ifølge Danish Crowns markedsberetning er det helt forventet, at priserne i Europa stiger som følge af et lavere udbud i mange lande.

”Der bliver handlet med virkelig kort horisont i øjeblikket. Vores kunder vil gerne købe flere uger frem, men flest vælger at vente, når de hører de priser, som vi forlanger for varer til levering i eksempelvis marts. Det er det berømte waiting game lige nu, hvor slagterierne holder på varerne og sælger fra uge til uge,” udtaler Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Danish Crown fremhæver stigende priser på skinker, forender, nakker og bove, mens der er større efterspørgsel på brystflæsk uden for Europa. 

”Efter en lang periode, hvor markedet for netop brystflæsk har været meget roligt, fordi indkøberne på de store markeder i særligt Asien har været afventende på grund af store lagre. De er nu nedbragt, og det kan mærkes på aktiviteten og interessen fra særligt Japan,” siger Mads Stougaard. 

Netop det japanske marked har været under pres i 2023. Tal om den japanske import af svinekød afslørede for nyligt, at Danmark mister markedsandele på det historisk vigtige marked. Flere faktorer spiller ind her — konkurrencen fra f.eks. Sydamerika, højere priser i Europa og ikke mindst den japanske yens svækkelse. 

I den forbindelse understregede Danish Crown, at Japan er et vigtigt marked for selskabet. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også