Arla-rival øger mælkepris

Frieslandcampina sætter mælkeprisen op for februar. Det sker med forventningen om, at de øvrige konkurrenter vil gøre det samme.
Frieslandcampina har som følge af en større sparerunde vedtaget, at der ikke bliver udbetalt restbetaling til andelshaverne efter 2023. | Foto: Frieslandcampina/ Pr
Frieslandcampina har som følge af en større sparerunde vedtaget, at der ikke bliver udbetalt restbetaling til andelshaverne efter 2023. | Foto: Frieslandcampina/ Pr

God efterspørgsel på mejerivarer — og faldende produktion af mælk.

Det er cocktailen bag beslutningen fra Frieslandcampina om at sætte mælkeprisen op for februar måned, lyder det i mandagens opdatering af afregningen.

Frieslandcampinas mælkeproducenter kan dermed se frem til en forhøjelse af mælkeprisen på 9,3 øre per kg. Forhøjelsen kommer oven på, at januarprisen ellers faldt med 11,6 øre per kg. For februar vil den såkaldte ”garanterede mælkepris” lyde på 46 euro per 100 kg., svarende til 3,43 kr. pr kg.

Mens Arla hæver: Ærkerival starter året med prisfald

Den økologiske afregning fastholdes derimod på 55 euro per 100 kilo, samme som i januar. Direkte oversat betyder det en afregning på 4,134 kr. per kg. 

Her skal det dog bemærkes, at Frieslandcampina og Arlas mælkepriser ikke kan sammenlignes direkte, idet der er forskel i afregning af værdistoffer, tillæg, efterbetaling og andet.

Frieslandcampina meldte i december, at der på grund af besparelser og talrige fyringer ikke ville blive tale om udbetaling af restbetaling for 2023 til andelshaverne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også