Det er lykkedes et hold fra Aalborg Universitet at fjerne græssmagen fra græsprotein, hvilket åbner for brugen af proteinet i fødevarer.
Indtil videre er græsprotein kun blevet brugt til foder til dyr, men proteinet skal nu testes på Thise mejeri, der i forvejen producerer havremælk, skriver Landbrugsavisen.
Det vækker glæde hos Arne Bisgaard, der er økologisk mælkeproducent og bestyrelsesformand i Thise.
”Anlæg, der både udvinder græsprotein til fødevarer og foder, vil give store muligheder for afsætning af græs for os landmænd. Fødevaredelen vil være det, der gør, at man kan få økonomi i at dyrke græs. For beregninger viser, at græsprotein til svinefoder kun lige balancerer. Så det lyse græsprotein er det, der skal sørge for overskuddet hos os landmænd,” siger Arne Bisgaard, med henvisning til det lyse græsproteinpulver, der kan bruges i fødevarer.
Virksomheden Biomassprotein, som står for politprojektet, skal nu rejse kapital til at kommercialisere produktionen.
Det er planen, at græsproteinet i fremtiden både skal køre på en konventionel og øko-linje, men det fulde produktionsanlæg forventes først klar i 2026.