Thise skal teste græsprotein til fødevarer

Fremskridt inden for udviklingen af græsprotein kan blive en økonomisk fordel for danske landmænd, siger bestyrelsesformand i Thise, Arne Bisgaard. 
Græsprotein bruges primært til foder til dyr, men næste skridt er at tilføje proteinet til fødevarer til mennesker. | Foto: Finn Frandsen
Græsprotein bruges primært til foder til dyr, men næste skridt er at tilføje proteinet til fødevarer til mennesker. | Foto: Finn Frandsen

Det er lykkedes et hold fra Aalborg Universitet at fjerne græssmagen fra græsprotein, hvilket åbner for brugen af proteinet i fødevarer.

Indtil videre er græsprotein kun blevet brugt til foder til dyr, men proteinet skal nu testes på Thise mejeri, der i forvejen producerer havremælk, skriver Landbrugsavisen.

Det vækker glæde hos Arne Bisgaard, der er økologisk mælkeproducent og bestyrelsesformand i Thise. 

”Anlæg, der både udvinder græsprotein til fødevarer og foder, vil give store muligheder for afsætning af græs for os landmænd. Fødevaredelen vil være det, der gør, at man kan få økonomi i at dyrke græs. For beregninger viser, at græsprotein til svinefoder kun lige balancerer. Så det lyse græsprotein er det, der skal sørge for overskuddet hos os landmænd,” siger Arne Bisgaard, med henvisning til det lyse græsproteinpulver, der kan bruges i fødevarer. 

Virksomheden Biomassprotein, som står for politprojektet, skal nu rejse kapital til at kommercialisere produktionen. 

Det er planen, at græsproteinet i fremtiden både skal køre på en konventionel og øko-linje, men det fulde produktionsanlæg forventes først klar i 2026. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Det nye partnerskab i Vendsysel vil håndtere 800.000 tons biomasse om året. | Foto: Christian Falck Wolff

Nyt biogas-samarbejde søger om udvidelse

For abonnenter

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også